Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ

Ο καλός πρίγκιπας



Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια βασίλισσα, που είχε μια όμορφη μικρή κορούλα. Η βασίλισσα αγαπούσε πολύ την κορούλα της. Κάθε μέρα την πήγαινε μόνη της περίπατο στους κήπους τους παλατιού για ν’ ακούει το χαρούμενο τραγούδι των πουλιών και κάθε βράδυ της τραγούδαγε ένα γλυκό νανούρισμα, για να κοιμηθεί και να δει ωραία όνειρα.
Με τον καιρό, το όμορφο μικρό κοριτσάκι μεγάλωνε και έγινε μια ωραία πριγκίπισσα. Και δεν ήταν μόνο ωραία, αλλά και καλή και χαρούμενη. Όλη μέρα χόρευε, έπαιζε και τραγουδούσε.
Και η πριγκιποπούλα μας έγινε ακόμα πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη, σαν έφτασε ο καιρός να παντρευτεί ένα ωραίο πριγκιπόπουλο. Μα την παραμονή του γάμου, καθώς περπατούσε στους κήπους του παλατιού, παρουσιάστηκε μια κακιά νεράιδα μπροστά της.
-Ποια είσαι; ρώτησε η πριγκιποπούλα.
-Είμαι η κακιά νεράιδα του κήπου και έρχομαι να σε μαγέψω.
-Αχ, όχι, όχι, φώναξε η μικρή πριγκιποπούλα.
-Αχ, ναι, ναι, κορόιδεψε η κακιά νεράιδα.
Και ακούμπησε το ραβδί της απάνω στο κεφάλι της μικρής. Αμέσως τότε η πριγκιποπούλα έγινε ένα μικρό, μαύρο γατάκι.
-Χα, χα, χα, είπε η νεράιδα. Έτσι θα μείνεις ως την στιγμή, που το πριγκιπόπουλο κατορθώσει να σε ξανακάνει πριγκίπισσα. Και έφυγε βιαστική.
-Νιάου, νιαούρισε τώρα το μικρό μαύρο γατάκι.
Η βασίλισσα είδε πως άργησε η πριγκιποπούλα στον κήπο, έψαξε παντού, στο τέλος απελπίστηκε και άρχισε τα κλάματα.
-Που να είναι η κορούλα μου; Έλεγε και έκλαιγε.
Η μικρή μαύρη γατούλα βγήκε από την κρυψώνα της, για να παρηγορήσει τη βασίλισσα.
-Νιάου, νιάου, της είπε. Και ήθελε να πει: «Εγώ είμαι η ωραία σου κορούλα».
Αλλά η βασίλισσα δεν μπόρεσε να καταλάβει. Και έφυγε, αφήνοντας τη μικρή γατούλα ολομόναχη στο περιβόλι.
Μα ξαφνικά ο αέρας γέμισε από γλυκιά μουσική. Κοιτάζοντας ψηλά η μικρή γατούλα, είδε μια ωραία καλή νεράιδα να ’ρχεται κοντά της.
-Μην κλαις, γατούλα, είπε η νεράιδα με μια γλυκιά χαδιάρικη φωνή. Ξέρω πως είσαι μια πριγκιποπούλα. Ήμουνα κρυμμένη μέσα σ’ ένα λουλούδι και είδα την κακιά νεράιδα που σε μεταμόρφωσε σε γάτα. Αλλά ξέρω το μυστικό, που μπορεί να σε ξανακάνει άνθρωπο. Αύριο είναι η μέρα του γάμου σου. Περιμένω λοιπόν πως θα έρθει το βασιλόπουλο από νωρίς. Θα πας κοντά του και θα του κάνεις χαρούλες. Άμα σε πάρει στα χέρια του και σε φιλήσει, θα λυθούν τα μάγια.
Έτσι λοιπόν έκανε και η μικρή γατούλα. Μόλις ήρθε το βασιλόπουλο, αυτή μπερδευόταν συνέχεια στα πόδια του και του έκανε νάζια και χαρούλες. Αυτός, την πήρε στα χέρια του και την χάιδευε, ώσπου ξαφνικά την φίλησε στο μέτωπο λέγοντας:
-Τι καλή γατούλα που είσαι! Για να έχει τέτοιες γατούλες η πριγκιποπούλα, φαντάσου πόσο καλή θα είναι η ίδια!
Τότε η γατούλα, έγινε πάλι η ωραία πριγκίπισσα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του βασιλόπουλου, και του είπε όλη την ιστορία.
Ύστερα λοιπόν παντρεύτηκαν και η κακιά νεράιδα δεν τους πείραξε ποτέ πια.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger