Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟΜΗΛΟ

Το μαγεμένο χρυσόμηλο



Ήταν κάποτε ένας πρίγκιπας, ωραίος σαν τον ήλιο, και ζούσε σε μιαν απέραντη και πλούσια χώρα. Όλοι τον λάτρευαν, όμως αυτός ήταν πολύ δυστυχισμένος, γιατί μια κακιά νεράιδα τον είχε μαγέψει και είχε πει, πω θα ’βρισκε την ευτυχία του μέσα σ’ ένα χρυσό μήλο.
Έτσι όλοι οι γιατροί συμφώνησαν, πως για να γιατρευτεί ο πρίγκιπας, έπρεπε να βρεθεί το μαγικό χρυσόμηλο.
Η καλή νεράιδα που τον προστάτευε, του είπε μια μέρα, πως το χρυσόμηλο βρίσκεται στον πύργο μιας νεράιδας, χίλια μίλια μακριά. Του έδωσε μάλιστα ένα μπουκαλάκι με μια ειδική αλοιφή για ν’ αλείψει την πόρτα του πύργου, ένα κομμάτι ψωμί για να το δώσει στον πεινασμένο σκύλο που φύλαγε την πόρτα και μια σκούπα για να καθαρίσει καλά το φούρνο του πύργου. Ακόμα τον συμβούλεψε να μην ανοίξει το χρυσόμηλο όταν το έβρισκε, παρά μόνο σ’ ένα μέρος που να έχει νερό. Ύστερα, πρόσταξε να φυσήξει έναν δυνατός άνεμος, που παρέσυρε με τη δύναμή του τον πρίγκιπα και τον πήγε αμέσως κοντά στον πύργο της νεράιδας. Μπήκε ο πρίγκιπας, άλειψε τη σκουριασμένη πόρτα με την αλοιφή της καλής νεράιδας, πέταξε στον σκύλο, που όρμησε αγριεμένος καταπάνω του, το κομμάτι το ψωμί και σκούπισε καλά τον φούρνο. Είδε το χρυσόμηλο και το έκοψε από το δέντρο με τα χρυσά φύλλα. Τότε όμως σείστηκε όλη η γη και ακούστηκε η φωνή της κακιάς νεράιδας να λέει:
-Φούρνε, κάψε τον κλέφτη!
-Δεν μπορώ – απάντησε ο φούρνος – αυτός μου έκανε καλό, γιατί με καθάρισε με τη σκούπα του.
-Σκύλε, σκύλε μου, πιάστον και σχίσε τον, φώναξε αγριεμένη.
-Δεν μπορώ – απάντησε ο σκύλος – αυτός μου έδωσε να φάω το ψωμί του.
-Πόρτα, κλείσε μέσα τον κλέφτη!
-Δεν μπορώ – απάντησε η πόρτα – αυτός με περιποιήθηκε και άλειψε τις σκουριές μου.
Τότε η κακιά νεράιδα, νικήθηκε. Ο μαγικός πύργος με μιας χάθηκε και ο πρίγκιπας βρέθηκε σ’ ένα δάσος. Προχώρησε λίγο ι όταν έφτασε κοντά σε μια λίμνη, άνοιξε το μεγάλο χρυσόμηλο. Από μέσα βγήκε τότε μια όμορφη κοπέλα, και είπε στον πρίγκιπα:
-Όποιος κι αν είσαι, ελευθερωτή μου, δωσ’ μου γρήγορα να πιω λίγο νερό γιατί πεθαίνω!
Ο πρίγκιπας έτρεξε, έφερε νερό απ’ τη λίμνη και της έδωσε να πιει όσο ήθελε. Κι εκείνη, αφού ήπιε και συνήλθε, του διηγήθηκε της ιστορία της. Ήταν κόρη βασιλιά και η κακιά νεράιδα την είχε φυλακίσει μέσα στο χρυσόμηλο. Ο πρίγκιπας πήγε την κοπέλα στο βασίλειό του, κι εκεί την παντρεύτηκε με μεγάλες γιορτές και πανηγύρια.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger